Codul bunelor maniere
reguli de comportament in diferite situatii
căutare personalizatăcodul bunelor maniere in calatorie
 
Codul bunelor maniere - reguli de comportament in calatorii

Codul bunelor maniere in calatorii

    Cineva a declarat ca sa calatoresti e mai important decit sa-ti atingi scopul. Aceasta afirmatie pare fondata pe experienta unuia dintre acesti " glob trotter-i " care stiu ca, daca uneori " telul dezamageste, calatoria niciodata ". Dar daca vom fi mereu nemultumiti fiind in alta tara ca nu e ca la noi, ar fi mai bine sa raminem acasa.

    Un adevarat calator va retine ceea ce este frumos si isi va nota pe cit posibil lucrurile care l-au impresionat. O calatorie se face cu bucurie si placere, sentimente pe care le vom retrai cind vom rasfoi jurnalul de calatorie, vederile pe care le-am cumparat si cind ne vom uite la fotografiile pe care le-am facut. Frumusetea unei calatorii nu depinde de numarul de kilometri parcursi. Mai bine am petrece doua saptamini intr-o cabana la munte, in tara decit sa facem o calatorie in care am stat doua zile la Zurich, una la Milano, doua nopti la Venetia, o ora si jumatate la Florenta si o dimineata la Roma!

Codul bunelor maniere in calatorii

    Sa fim foarte atenti la ce ne uitam si mai ales cum ne uitam. Lucian Blaga spunea ca : " Pe omul simplu il recunosti din aceea ca se mira de toate, dar simplitatea i-o recunosti si din aceea ca de unele lucruri nu se mira indeajuns ".

    O calatorie cere un anumit timp de pregatire. Alegerea mijloacelor de calatorie, a itinerariilor, pregatirea hainelor si bagajelor, cumpararea de valuta straina, a biletelor de transport, etc. Pentru a evita chinul ultimei zile cu facutul valizelor, cel mai bine e sa stabilim cu citeva zile inaintea plecarii o lista precisa cu hainele si obiectele pe care trebuie sa le luam cu noi. Apoi sa cercetam cu calm aceasta lista si sa eliminam cu mintea clara tot ce e inutil. E mai bine sa repartizam greutatea in valize mici decit intr-unul sau doi monstri pe care nu i-ar putea duce decit un halterofil si care vor fi niste piedici teribile pentru fiecare etapa. Putem dealtfel sa ne multumim cu o mica valiza continind strictul necesar pe perioada calatoriei si sa ne trimitem bagajele prin vagonul de bagaje. Daca va fi prudent calatorul va fi cu citeva minute inainte la gara, incit sa-si poata lua de pe peron reviste de citit pe drum si eventual un suc de baut.

Codul bunelor maniere in calatorii