Ultimile Aparitii

Cele mai cautate

                                                   

Maxime

Cugetari ale lui...

Latina

Maxime La Bruyere


Plictisul a venit pe lume odata cu lenea; ei ii datoram in buna parte faptul ca oamenii umbla dupa placeri, dupa joc etc. caruia ii place munca se multumeste cu sine insusi. (La BruiEre)

Cand suntem tineri, adesea suntem saraci, sau inca n-am dobandit nimic; sau nu s-au ivit mosteniri; devenim bogati si batrani in acelasi timp: atat de rar pot oamenii sa reuneasca toate avantajele; si daca unora li se intampla aceasta, nu-i nici un motiv sa fie invidiati: (ei) au de ajuns de pierdut prin moarte, pentru a merita sa fie compatimiti. (La Bruyere)

Sa nu invidiem la un anumit soi de oameni marea lor bogatie: ei o au legata de sarcini care nu ne-ar conveni; pentru ca s-o dobandeasca, ei au pus in joc linistea, sanatatea, onoarea si constiinta lor: e prea scump si nu-i nimic de castigat dintr-un astfel de targ. (La Bruyere)


Maxime La Bruyere


Falsa modestie este ultimul rafinament al vanitatii. Modestia este pentru merit cea ce sunt umbrele pentru chipurile dintr-un tablou. Ea da meritului puterea si relieful. (J. de La Bruyère)

Falsa modestie este ultimul rafinament al vanitatii. (La Bruyere)

Sclavul n-are decat un stapan; ambitiosul are atatia stapani cati oameni ii pot fi de folos carierei sale. (La Bruyere)

Orice dare in vileag a unui secret este vina aceluia care l-a incredintat. (La Bruyere)

Unul din semnele mediocritatii spiritului este faptul de a povesti totdeauna cate ceva. - forma mai inalta a spiritului te duce la gruparea faptelor, la concluzii, la generalizari. (La Bruyere)

isi mai aduc aminte ca au fost tineri si cat le venea greu sa fie neprihaniti si cumpatati. Primul lucru ce li se intampla oamenilor dupa ce au renuntat la placeri, fie din bunavointa, fie din dezgust, fie din pricina dietei, e sa le osandeasca la altii … ; ne-ar placea ca un bun care nu mai exista pentru noi, sa nu mai existe nici pentru restul lumii; e o pornire de invidie (J. de La Bruyere)

Cel care intr-o buna zi stie sa renunte cu hotarare sau la un nume mare sau la o mare autoritate sau la o mare situatie, se libereaza intr-o clipa de multe necazuri, de multe vegheri si uneori de multe nelegiuiri. (La Bruyere)

Abilitatea este cauza apropiata a inselatoriei: de la una la alta pasul e alunecos; minciuna constituie singura deosebire dintre ele; daca-i adaugata la abilitate, avem inselatoria. (La Bruyere)

Fiindca sanatatea si bogatia iau oamenilor experienta nenorocirii, ele le inspira nesimtire fata de semenii lor; pe cand cei impovarati de propria lor mizerie intra mai mult, prin comparatie, in aceea a altuia. (La Bruyere)

Cei care isi intrebuinteaza rau timpul sunt cei dintai care se plang de scurtimea lui. (La Bruyere)

Ignoranta profunda inspira tonul dogmatic; acel care nu stie nimic crede ca poate invata pe altii ceea ce abia a aflat el insusi; acel care stie multe nu-si inchipuie ca ceea ce spune ar putea fi necunoscut si se exprima mai cu indiferenta. (La Bruyere)

Optiuni