Ultimile Aparitii

Cele mai cautate

                                                   

Maxime

Cugetari ale lui...

Latina

Maxime Lucian Blaga


Nu-ti imbogatesti sufletul cu adevaruri marunte; cine si-ar face avere adunand praful de aur imprastiat pe pamant? (L. Blaga)

Veacul nostru are profeti care vorbesc despre viata cu entuziasmul unor bolnavi. Puterea ce pulseaza in opera lor nu seamana cu vigoarea omului sanatos, ci cu forta nebunului delirant.(Lucian Blaga)

Sunt lucruri care nu pot fi intelese decat vag. Si ar trebui sa ne multumim cu atat, din nefericire insa noi incercam sa le intelegem mai precis si, ca urmare, ne trezim ca nu le mai intelegem deloc(Lucian Blaga)

Oamenii pe care incepem sa-i cunoastem mai bine, nu-i mai putem judeca, caci faptele si manifestarile lor izolate le apreciem in comparatie cu celelalte fapte ale lor. Ne pierdem, cu alte cuvinte, fata de ei punctul de vedere omenesc, si-i judecam relativ, in cadrul si in conditiile lor proprii. (Lucian Blaga)

Cugetari ale lui Lucian Blaga


Cel dintai lucru la care aspira un curent nou, ce lupta impotriva traditiei, este de a-si crea o traditie. (Lucian Blaga)

Nu-ti imbogatesti sufletul cu adevaruri marunte: cine si-ar face avere adunand praful de aur imprastiat pe fata pamantului? (Lucian Blaga)

Sunt adevaruri asa de putin batatoare la ochi, incat descoperirea lor este aproape o creatie. (Lucian Blaga)

Foarte multe sofisme se nasc nu din lipsa de logica, ci din prea multa logica, ca sa zicem asa: anume, atunci cand operam cu mai multa logica; cu mai multa analiza, cu mai multe subtilitati metodice decat cere gradul de complexitate proprie obiectului pe care-l cercetam, cand cheltuim mai multa forta decat cere problema…(Lucian Blaga)

Adevarurile mari sunt poate ca asa de aproape si de imediate, incat numai de aceea nu le gasim, fiindca le cautam. Ar trebui numai sa deschidem ochii si sa privim: dar aceasta este foarte greu. (Lucian Blaga)

Logica sufera de un mare viciu logic: ea crede ca insasi realitatea e de natura logica. Daca intalneste ceva ce nu se poate intelege in chip logic, ea va sustine ca acest ceva nu exista, ci e numai aparenta…(Lucian Blaga)

Maxime Lucian Blaga


Ca adevarul poate avea si influente dezastruoase asupra noastra nu marturiseste impotriva valorii sale ideale, ci dovedeste numai slabiciunea noastra: suntem ca bolnavii, care nu suporta aerul aspru si curat al muntilor.(Lucian Blaga)

Sunt adevaruri pe care este cu neputinta sa le intelegi just, daca inainte de aceea n-ai trecut prin anumite rataciri! (Lucian Blaga)

Ce teorie a cunoasterii adopti este un pas de o importanta enorma pentru viata spirituala, caci teoria cunoasterii nu este o simpla teorie intre multe altele, ci inceputul stralucit sau dezastruos al unei adanci sau marginite conceptii despre lume. (Lucian Blaga)

Observa-te numai bine: sunt imprejurari cand lasitatea ti-o interpretezi ca tarie de caracter: cand te retine de la o fapta rea. (Lucian Blaga)

Lupta reuseste mai ales acelora care iubesc mai mult lupta decat succesul. (Lucian Blaga)
O minune: puterea atat de frageda a mugurului proaspat invinge si sparge scoarta cea mai tare si mai dura a unui arbore. (Lucian Blaga)

Crezul zilelor noastre nu mai incepe cu constientul „cred”, nici cu scepticul „nu cred”, ci cu tragicul „vreau sa cred”. (Lucian Blaga)

Optiuni

Maxime Lucian Blaga


Privesc cum o planta se intinde din intunericul unei pivnite spre lumina. Fiecare fibra i se indoaie spre razele de soare. Nu poate trai fara de lumina, si totusi planta nu simte si nici nu vede lumina. Oare, sufletul nostru nu creste si nu se-ntinde si el spre-o lumina pe care n-o simtim si n-o vedem?(Lucian Blaga)

Iisus: fariseii l-au rastignit numai o data; crestinii de nenumarate ori. (Lucian Blaga)

Pentru cei mai multi oameni, „misteriosul” devine „natural”, nu fiindca parvin sa-l inteleaga, ci fiindca se obisnuiesc cu el. (Lucian Blaga)

vedere sa izvorasca o lupta mai hotaratoare spre mai bine.(Lucian Blaga)

Lucian Blaga,Lucian Blaga,Lucian Blaga,Lucian Blaga,Lucian Blaga,Lucian Blaga,Lucian Blaga,Lucian Blaga