Ultimile Aparitii

Cele mai cautate

                                                   

Maxime

Cugetari ale lui...

Latina

Maxime Rousseau


Cum poti fi sceptic in chip sistematic si de buna-credinta? Filozofii sceptici sau nu exista sau sunt cei mai nenorociti dintre oameni. indoiala cu privire la lucrurile pe care ne este necesar a le cunoaste este o stare prea violenta pentru spiritul omenesc: nu-i rezisti prea mult; fara voia lui se decide intr-un chip sau altul si prefera sa se insele decat sa nu creada in nimic. (Rousseau)


Maxime Rousseau


Fericirea omului, aici pe pamant, nu-i decat o stare negativa, intrucat trebuie s-o masuram prin cantitatea mai mica de rele pe care le sufera. (Rousseau)

Pentru a cauta o fericire imaginara, ne pricinuim mii de rele adevarate. (Rousseau)

Sa ne ferim de a vesti adevarul celor care nu sunt in stare sa-l asculte. (Rousseau)

varuri celor care nu sunt in stare sa-l asculte. (Rousseau)

Viata aspra, transformata in obisnuinta, inmulteste senzatiile placute; viata molesitoare pregateste o multime de neplaceri…, nu exista pat tare pentru cine adoarme de indata ce se culca. (Rousseau)

Omul care n-ar cunoaste durerea, nu ar cunoaste nici induiosarea omeniei, nici gingasia compatimirii. (Rousseau)

Omul de lume este in intregime masca lui. Nefiind niciodata el insusi, este totdeauna strain de sine si se simte rau ori de cate ori este obligat sa coboare in el. Lucrul se explica prin faptul ca omul de lume nu este nimic si ca ceea ce pare este totul pentru el. (Rousseau)

Optiuni