Vise

interpretarea viselor

Despre vise - interpretarea lor

Dictionar de vise

Talmacirea viselor

interpretarea viselor, dictionar de vise
Clasificarea viselor

    Concluzii referitoare la dorinta in vis

1.      prima dorinta: o dorinta diurna care nu poate fi realizata in timpul zilei din motive care nu depind de subiect si care isi gaseste realizarea in vis.

2.      a doua dorinta: dorintele divine (actuale) care nu pot fi realizate nu datorita unor piedici exterioare, ci datorita unor piedici interioare. Aceste dorinte sunt constiente, dar sunt reprimate.

3.      a treia dorinta: dorinte de ordin fiziologic care de asemenea sunt dorinte actuale.

4.      a patra dorinta (cele mai importante pentru formarea visului): dorinte inconstiente. Acestea nu au in nici un moment acces direct la constiinta, iar in vis se manifesta incifrat.

              

Freud compara aceste dorinte inconstiente cu titanii care desi au fost invinsi de zei care au aruncat asupra lor munti intregi totusi nu au fost omorati continuand sa traiasca sub roca care ii acopera, iar din cand in cand miscarile lor sunt atat de puternice incat le simtim sub forma cutremurelor. Dorintele inconstiente sunt asemenea unor forte primitive strivite sub povara refularilor, dar nefiind reprimate ele se manifesta sub alte forme.

            La adult, in general vorbind, in visele lor propriu-zise, dorintele constiente nu pot produce visul fara colaborarea dorintelor inconstiente.

    Clasificarea viselor