căutare personalizată

Prieteni pescari, aici gasiti informatii despre pescuit care speram sa va fie de un real folos


    Site-ul pe care l-am facut ne-ar placea sa va fie ghid on line petnru toate lucrurile care au de a face cu pescuitul. Cautati in site-ul nostru si veti gasi aproape toate informatiile de care aveti nevoie. Puteti accesa rapid tot ce este relevant utilizand meniul de sus.
    Pescuitul se refera la activitatea de prindere a pestilor. Aceasta activitate este o practica despre care se vorbeste inca din lumea antica si dateaza de aproximativ 10.000 de ani, cu diferite tehnici si traditii si care s-a tot transformat datorita evolutiei tenologice moderne.

    Pescuitul continua sa fie una din variantele favorite ale romanilor de a-si petrece timpul liber. Conform unui studiu (intreprins de catre SC Synovate SRL in anul 2007) 15% din populatia romaniei si-a petrecut cel putin doua saptamani la pescuit (fie ca erau sau nu pescari sportivi). Pescuitul la balta a fost cel mai popular conform aceluiasi studiu.

    Avand in vedere cele relatate anterior luam si noi pozitie in sprijinirea miscarii ecologiste si va sfatuim ca atunci cand mergeti la pescuit in mijlocul naturii sa va conformati urmatoarelor reguli de bun simt:

- Nu aruncati gunoaie. Colectati toate gunoaiele pe care le faceti cu ocazia placutei indeletniciri (pescuitul) si luati-le cu dvs. pana la cea mai apropiata pubela. Foarte important: nu le aruncati in apa.
- Asigurati-va ca momeala si unteltele de pescuit pe care le utilizati sunt permise in zona. Ar putea fi restrictii in ceea ce priveste marimea, cantitatea pestilor capturati sau chiar ar putea sa fie interzisa retinerea capturilor. Aceasta mentiune inca nu are aplicabilitate prea mare in Romania decat pe unele balti private.
- Nu pescuiti in zonele (sau perioadele) in care pescuitul este inerzis. Aceste zone au fost declarate zone de pescuit interzis pentru a proteja fauna salbatica, vegetatia sau pentru siguranta dumneavoastra.
- Daca utilizati o barca de pescuit purtati vesta de salvare si asigurati-va ca si pasageri le utilizeaza.
- Daca pescuiti din barca luati cu dvs. elemente suplimentare de siguranta cum ar fi: apa, lanterna, harti, telefon mobil. Nu se stie cand aveti nevoie de ele.


Ce se vrea acest site dedicat pescuitului?


    In primul rand nu se vrea original. Au fost momente cand si noi am avut nevoie de informatii pe care le-am obtinut greu. Erau lucruri legate de tehnici de pescuit adecvate locului unde doream sa margem sau momeli potrivite cu pestii despre care stiam ca se prind in locul respectiv. Dar inainte de toate, atunci cand descifram cate ceva din tainele pescuitului, doream foarte mult sa aflam cum se face o montura ce undite sa utilizam, lansete, mulinete, la ce folosesc toate astea. In noianul asta de necunoscute am inceput sa sapam si acum cand am mai aflat cate ceva ne-am gandit sa impartasim din ce am aflat si celor ca noi, adica inoculati cu "microbul pescuitului" despre care inca nu am aflat cu ce se poate trata. Acest microb declanseaza o boala care cel mult se poate doar ameliora in momentul in care ai mai achizitionat inca o scula de pescuit, evident pe ascuns, fara sa stie nevasta.
    Deci noi am strans o gramada de informatii de peste tot, inclusiv basme de pe balta, pe care le-am postat pe acest site.