Conditii generale de transport colete

Regulament special de transport international de trimiteri postale (bagaje / colete / pachete)


SMART-CAR INVEST S.R.L., cu sediul social în Darmanesti, str. Calea Trotusului 321, Cod Postal 605300, Judet Bacau, CUI RO36993894, oferă servicii poştale având ca obiect trimiteri poștale internaționale (bagaje / colete / pachete), în următoarele condiţii:

 • Expeditorul are obligaţia de a se asigura ca bagajul / coletul / pachetul este impachetat corespunzator. In cazul in care acesta se deterioreaza in timpul transportului, expeditorul nu va fi despagubit.
 • Expeditorul are obligaţia de a nu introduce în circuitul nostru
  1. bagaje / colete / pachete al căror ambalaj prezintă inscripţii care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri;
  2. al caror ambalaj poate reprezenta un pericol pentru sanatatea si integritatea fizica a angajatilor nostri;
  3. care contin bunuri ce sunt interzise prin dispozitii legale;
 • NU vom transporta bagaje – colete – pachete care contin: animale vii (cu exceptia transportului special de animale de companie), arme / munitii / parti componente ale acestora, obiecte obscene sau imorale, stupefiante, substante explozive / inflamabile / psihotrope / radioactive sau alte substante periculoase.
 • La colectare, expeditorul are obligatia de a declara toate produsele cu valoare mai mare de 100 de EURO (argint, aur, bijuterii, ceasuri, diamante, electronice, laptopuri, monede, platina, tablete, telefoane mobile, etc), altfel NU ne asumam raspunderea in caz de: deteriorare / furt / pierdere, oricare ar fi continutul bagajului / coletului / pachetului.
 • Conform legii, vom refuza orice bagaj / colet / pachet la care nu ne prezentati detalii complete cu privire la continutul acestuia la cerere, din partea personalului autorizat SMART-CAR INVEST, in caz de suspiciuni
 • Nu suntem responsabili pentru eventualele alterări ale aparatelor electronice, rezultate din alterari electromagnetice – scanari, raze X, demagnetizare – folosite in procedurile vamale
 • Predarea bagajelor / coletelor / pachetelor se realizeaza la adresa indicata de expeditor, personal catre destinatar sau catre persoana autorizata sa primeasca bagajul / coletul / pachetul. Destinatarul are obligatia să verifice integritatea coletului acestuia în momentul primirii coletului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.
 • Plata se face cash, la ridicarea bagajului / coletului / pachetului.

Despagubiri


 • Nu vom despagubi produsele ambalate neconform
 • Nu vom despagubi produsele nedeclarate
 • In caz de deterioare partiala sau totala / furt / pierdere, in situatia in care valoarea bagajului / coletului / pachetului – si a continutului acestora nu a fost declarata, firma noastra despagubeste cu o valoare de pana la maxim 3 ori costul serviciului de transport. Asta inseamna ca daca trimiteti un bagaj / colet / pachet cu o greutate de pana la 20 de kg si platiti pentru el 30 de EURO – si nu ati declarat valoarea continutului coletului, in caz de deterioare partiala sau totala / furt / pierdere, va vom despagubi cu maxim 3×30 EURO = 90 de EURO, indiferent de valoarea produselor din colet – pachet – bagaj